Om Matfors

Matfors är en gammal bruksort ca 2 mil väster om Sundsvall. Läs mer om byns historia på wikipedia. Idag jobbar de flesta som bor i byn i Sundsvall men det är relativt många barnfamiljer och därmed en ganska stor skola med ca 800 elever upp till och med åk 9.

Matfors Skidklubb grundades 1980, vi firar alltså 40 år i år, efter att tidigare varit en del av Matfors IF, som numer främst är en fotbollsförening. Strax efter byggdes en klubbstuga tillsammans med orienteringsklubben VK Uvarna i anslutning till badstranden mitt i byn.

Vår skidstadion, som heter SCA-Stadion, ligger kvar på samma ställe men stugan är nu flyttad ca 75 meter och området har byggts om och utvecklats till att idag vara stort nog för att kunna arrangera ett Ungdoms SM med omkring 400 deltagare.

Det elljusspår som går på Uvberget byggdes i början på 70-talet under den tid Matfors var en egen kommun. Spåret är känt bland klubbarna i distriktet som ett av de mer utmanande både på grund av sina tuffa uppförsbackar men också för en del tekniska utförslöpor. Under de senaste åren har vi breddat och utvecklat spåret till att vara omkring 5m brett på smalaste delarna.