Spårstatus – vi är trygga!

Uppdaterad 2020-01-18

Efter några bonusdygn med minusgrader nere vid skidstadion, trots en varmare prognos, har vi kunnat producera bra med snö. Vi känner oss trygga med att det ska räcka till 2,5km spåret och stadion.

Det är så klart det kan vara nu att vi kan köra USM som planerat

Om det inte kommer någon natursnö behöver vi göra några ändringar jämfört med planen

  • Distansen 7,5km blir tre varv på 2,5km
  • Eventuellt ändras även stafetten till att vara tre varv på 2,5km.
  • Vi kommer också få problem med det tänkta vallatestområdet, vi jobbar på lösningar där.

Vi börjar utkörningen av snön i spåret omkring 23/1. Det tar ca 5 dagar att få det åkbart. Vi lägger ut en nyhet här när banorna är öppna.


Förberedelserna inför Ungdoms SM går enligt plan, eller till och med något bättre, i alla avseenden utom ett, och det är kring vädret. Vi har den varmaste vintern på länge i Sundsvallsområdet.

Vi har hyrt utrustning för att producera snö och har hittills lyckats spruta ihop en hög på ca 1500m3 som räcker till minst lika många meter färdigt skidspår. Vi behöver ett par dygn till med ordentliga minusgrader för att få resterande snö.

Vi är ännu inte oroliga över möjligheterna att genomför arrangemanget men vi kan behöva ändra 7,5km banan till tre varv på 2,5km istället för de nu planerade 2 varven på 3,75km banan.

Tyvärr kan vi inte erbjuda provåkning i spåren förrän tidigast helgen före USM då det kommer ta ca en vecka att göra i ordning dem efter att utkörningen börjar.

Tillsvidare är man välkommen med dubbskorna 🙁 . Vi uppdaterar här när vi har kommit längre med snön.

(Bilden är från starten av snöproduktion runt 10:de december, högen är större nu.)

webbnisse